Advertenties


vrijdag 28 juni 2024

Jacqueline Edeling op Ameland in Onder de Vuurtoren

Jacqueline Edeling

Op zondagmiddag 28 juli speelt Jacqueline Edeling in Pannenkoekhuis Onder de Vuurtoren op Ameland. Zij neemt verschillende trekharmonica’s mee naar het eiland en gaat muzikaal met het publiek de wereld rond. Ze laat haar bijzondere instrumenten zien en vertelt op humorische wijze over de muziek waar ze zo van houdt. En ze speelt. Het valt te bezien of er die nacht nog sterren aan het hemelgewelf fonkelen, want Jacqueline placht ze van de hemel te spelen. 


Ze laat zien en horen dat elk land zijn eigen muziek heeft ontwikkeld voor aan elkaar verwante instrumenten. Ze bespeelt de bandoneon, concertina en verschillende trekharmonica’s virtuoos en ze kan er ook nog eens smakelijk over vertellen.

Jacqueline studeerde accordeon bij Egbert Spelde aan het conservatorium in Enschede en bandoneon bij Carel Kraayenhof in Rotterdam.

Ze maakt deel uit van diverse tango ensembles en figureerde bij concerten van Miranda van Kralingen, Petra Berger en Jenny Arean. Al meerdere keren voerde zij met succes het concert van de grootmeester Astor Piazzolla voor bandoneon en gitaar uit. Daarnaast dirigeert ze een dameskoor in Delft en speelt ze heel regelmatig in zorgcentra. Met Keltisch ensemble Camelot speelt ze Ierse muziek. En ook dat past heel goed in Onder de Vuurtoren.


Het pannenkoekhuis heeft elke zondagmiddag muziek. Paul Martin (uit Dublin) van Onder de Vuurtoren zingt dan zelf en speelt gitaar. Op de laatste zondag van de maand geeft hij het podium aan anderen. Misschien spelen Paul en Jacqueline nog wat Keltische nummers samen. We gaan het beleven. 


Zondagmiddag 28 juli 2024.

Vanaf 16:00 uur.

Geen entree, bestel maar een lekkere koffie of een heerlijke Guinness van de tap en kom er gezellig bij zitten. 


Geen opmerkingen:

Pagina's