Advertenties


vrijdag 21 oktober 2022

La mal aimable in Zwolle

Foto Jacqueline Edeling
Onderdeel van de workshop met muziek van Stephane Delicq was een open podium voor alle deelnemers. De een speelde solo, de ander met twee speelvriendinnen en zo had aan het einde van de tweedaagse workshop iedereen wel iets om te presenteren. 

Gastvrouw Annet speelde samen met twee vriendinnen; Annet op nykelharpa en de vriendinnen op trekharmonica. Ze hadden 'Nader mijn God bij U' ingestudeerd, om dat uit te voeren op de uitvaart van Annet's moeder die de volgende dag zou worden begraven. Het open podium werd gebruikt als generale repetitie. Het is het nummer dat op de Titanic zou zijn gespeeld, wil het verhaal, door het ensemble van de oceaanstomer, totdat het ijswater spelen onmogelijk maakte. Het is een heel mooi nummer voor op een begrafenis. 

Mijn aandeel aan het open podium was 'La mal aimable'. Dat is ook het nummer dat ik altijd op de drempel van het huis aan de O.P. Lapstraat speelde en waar Han zo gek op is. Han, een trouwe bezoeker van het eiland, bracht mij jaren geleden in contact met Johan, die aan de andere kant van het dorp buiten zat te spelen. Sindsdien spelen we regelmatig samen en in sessies met meer muzikanten. In Zwolle kwam 'La mal aimable' heel aardig uit de trekharmonica. Uit het hoofd gespeeld.

2 opmerkingen:

Peter van Dijk zei

Nou Jeanet, niet te bescheiden. Was gewoon een mooie vertolking recht uit het hart

Wad Verteller zei

Ha, ha, dankjewel Peter. Tot een andere keer. Het was me een waar genoegen.

Pagina's