Advertenties

Op deze site worden advertenties gepubliceerd. Deze site is mede door inkomsten uit die advertenties voor een ieder toegankelijk. Zet alsjeblieft de adblocker voor deze website uit, mocht je die gebruiken. Daarvoor alvast bedankt.

donderdag 24 juli 2014

Busking

We waren in Ierland en scoorden veel muziek. Ondermeer bij de Cliffs of Moher. Straatspelen heet daar Busking.

Busking, ofwel spelen op straat voor een heitje, is een bekend fenomeen in Clare en bij de Cliffs of Moher. Wanneer wij de wandeling naar de kliffen maken komen we drie verschillende straatmuzikanten tegen, twee solisten en een duo. De eerste is een man die gitaar speelt en een professionele stem heeft. de tweede is een vrouw die er fantastisch uitziet, maar haar sokjes aan, strooien hoedje op en hondje onder haar rok. Ze leek één enkel deuntje op haar concertina te kunnen spelen en herhaalde dat keer op keer.
Fenomenaal waren de twee jongetjes, de een op trekzak en de ander op bodhràn. De trekzakspeler was nog zo jong en zo klein dat hij zittend op zijn stoel net niet met zijn voeten de grond kon raken. We hebben bij alle drie de spelers een paar muntjes in de hoed of instrumentenkoffer gegooid. Wie de moeite neemt om aan de kant van de straat de passanten te vermaken, op een leuke, mooie of ontroerende manier, verdient een geldelijke beloning.


Geen opmerkingen:

Pagina's